Leányvállalataink
MVM ERBE ENGINEERING Zrt. és FERMANDOR Kft.

Kedves Látogató!

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az MVM Engineering Zrt. neve 2022. augusztus 16-tól megváltozott. 

A cégbíróságon bejegyzett új neve: MVM ERBE ENGINEERING Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített neve: MVM ERBE ENGINEERING Zrt.) lett.

Az MVM ERBE ENGINEERING Zrt. fő tevékenységi köre a minden szakterületre (gépész, technológia, építész, főberendezés, irányítástechnika és villamos) kiterjedő, főként kiviteli tervezés, mely szervesen kiegészíti és bővíti az MVM ERBE Zrt. eddigi mérnöki kompetenciáit.

Az MVM ERBE ENGINEERING Zrt. és az MVM ERBE Zrt. összehangolt munkavégzése teljeskörű mérnöki szolgáltatást biztosít az energetika területén.

Tevékenységi körük kiterjed mind a hagyományos, mind a nukleáris létesítmények területére.

 

 

 

 

 

 

FERMANDOR Kft.

 

A FERMANDOR Kft. anyagvizsgáló cégként a 2000-es évek elején kezdte meg működését az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. területén belül. Fő profiljuk a roncsolásmentes anyagvizsgálati munkák, azaz NDT végzése.

Munkáik nagy része Atomerőmű specifikus, szekunder és primer köri anyagvizsgálatot folytatnak közel 20 éve. Az Atomerőművi jelenlétükön kívül az ország számos részén számítanak anyagvizsgálati tevékenységükre Partnereik. Szakembereik jelentős része régóta anyagvizsgálóként dolgozik a Paksi Atomerőműben. Tapasztalatunk van az egyéb ipari területeken felmerül anyagvizsgálatokban.

Néhány fontosabb terület, melyekre FERMANDOR Kft. anyagvizsgálati tevékenysége kiterjed:

Csővezetékek és acélszerkezetek hegesztett kötéseinek, nyomástartó berendezések, tartályok, villamos és egyéb atomerőművi berendezések, lapos acéltermékek, kovácsolt, alakított és öntvény alkatrészek vizuális, folyadékbehatolásos, mágneses, ultrahangos, radiográfiai és tömörségi vizsgálata.

Az Atomerőművi projekt munkák anyagvizsgálatán kívül 2017 eleje óta már az üzemközbeni karbantartások és főjavítások anyagvizsgálati munkáiban is részt vesznek, a Cég sikeresen végzi tevékenységét.

 

FERMANDOR Kft.-nél 2017-től folyamatos létszámbővítés és eszközfejlesztés valósult meg eddig éves szinten. Nemzetközi viszonylatban is komoly értéket és színvonalat képviselő vizsgáló- és mérőeszközök, berendezések beszerzésére került sor, így megerősítve a Céget a folyamatosan fejlődő és ezáltal magasabb elfogadási kritériumokat iktáló ipari környezetnek.

Az anyagvizsgálat egy szolgáltatás, Vevőik részére anyagvizsgálati dokumentációt adnak át az elvégzett vizsgálatok kiértékelése után. Főbb általuk végzett anyagvizsgálati eljárások: RT, UT, LT, MT, PT, VT, KF, egyéb (radiográfiai/gammagráfiai, ultrahangos, tömörségi, mágnesporos, folyadékbehatolásos, szemrevételezéses, makroszkópiai, töret.) Vizsgálati tevékenységüket kibővítették egyes roncsolásos vizsgálati területekkel is.

 

A roncsolásmentes és roncsolásos vizsgálatokat független, NAH által akkreditált anyagvizsgáló laboratóriumként végzik. Minőségirányítási rendszerük működtetése komoly feltételeken alapszik, ezeket NAH ellenőrzi időszakos helyszíni szemlék alkalmával. Szabványok vagy vizsgálati utasítások alapján végzik az anyagvizsgálati munkáikat. Az akkreditált szabványok a NAH által kiállított Akkreditálási Részletező Okiratban találhatók meg. Az általuk, a Vevőik részére átadott fő vizsgálati dokumentáció az anyagvizsgálati jegyzőkönyv. Az egyes vizsgálati eljárásokból különböző mintájú jegyzőkönyvekkel rendelkeznek.